Uručene nagrade pobednicima konkursa „Možeš da kupiš zvanje, ali ne i znanje“

Uručene nagrade pobednicima konkursa „Možeš da kupiš zvanje, ali ne i znanje“

Jul 13, 2021

Dvanaest učenika osnovnih i srednjih škola iz Kragujevca dobilo je nagrade za najbolje literarne i likovne radove u okviru konkursa “Možeš da kupiš zvanje, ali ne i znanje”. U kategoriji literarnih radova, prvu nagradu osvojili su Veljko Prodanović, učenik osmog razreda osnovne škole “Dragiša Luković Španac” i Veljko Petrović, učenik četvrtog razreda Druge kragujevačke gimnazije. Kada je reč o likovnim radovima, prve nagrade su osvojile Jelisaveta Marković, učenica sedmog razreda OŠ “Radoje Domanović” i Anđela Milovanović, učenica prvog razreda turističko-ugostiteljske škole “Toza Dragović”. Osim prvog mesta za najbolje radove, još osam učenika osvojilo je nagrade za drugo i treće mesto u obe kategorije. Dodela nagrada organizovana je u Srednjoj stručnoj školi u Kragujevcu, a u okviru programa obeležavanja Dana Grada Kragujevca.

Konkurs suorganizovali Lokalni antikorupcijski forum grada Kragujevca (LAF), uz podršku Grada Kragujevca, Projekta za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i organizacije Transparentnost Srbija, sa ciljem da se podigne svest mladih o važnosti sprečavanja i borbe protiv korupcije, kao i da se unapredi znanja o tome kako mladi vide i prepoznaju nepotizam kao jedan od oblika korupcije koji je najprisutniji u društvu.

Na konkurs je pristiglo skoro 50 radova iz 15 osnovnih i srednjih škola. Petočlani žiri, sastavljen od profesora, nastavnika, predstavnika LAF-a i gradske uprave, izabrao je ukupno 12 radova koji su svojim izrazom i porukom koju šalju najbolje predstavili suštinu korupcije, štetnost ove pojave i načina na koje se ona može suzbiti. Osim učenika, nagrađeni su i njihovi predmetni nastavnici, odnosno mentori. Nagrađeni radovi biće izloženi u prostorijama Srednje stručne škole. Osim učenika sa teritorije grada Kragujevca, za konkurs su interesovanje iskazali učenici i nastavnici i drugih opština Šumadijskog okruga, što će biti i povod da se naredni konkurs proširi i van teritorije grada.

Veljko Prodanović, Prva nagrada, osnovne skole

Veljko Petrović, prva nagrada, srednje skole

David Brozičević, druga nagrada, osnovne skole

Aleksandar Vasiljević, druga nagrada, srednje skole

Anđelina Kitanović, treca nagrada, osnovne skole

Tamara Nešić, treca nagrada, srednje skole

Ovaj vebsajt koristi kolačiće kako bi vam omogućio da njegov sadržaj pregledate na najbolji način. Saznaj više U redu