Politika privatnosti

Hvala što ste posetili internet stranu USAID Projekta za odgovornu vlast. Vaša privatnost i bezbednost su nam veoma važne. Ovim putem želimo da vas obavestimo da kada posetite našu internet stranu mi ne prikupljamo nikakve lične podatke o vama. Međutim, prikupljamo određene tehničke informacije o vašoj poseti www.odgovornavlast.rs.

Ovde je opisano šta se dešava sa informacijama o vašoj poseti našoj internet strani:

Informacije koje se automatski prikupljaju i pohranjuju:

Kada posetite www.odgovornavlast.rs, mi ćemo možda sačuvati neke od sledećih informacija:

Mi ne prikupljamo niti čuvamo lične podatke tokom ovih procesa. Ove informacije koristimo kako bi naša internet strana bila korisnija za naše posetioce, kako bismo uočili probleme u njenom funkcionisanju, te kako bismo unapredili sveukupnu bezbednost naše internet prezentacije.

Informacije koje dajete USAID Projektu za odgovornu vlast

Ništa od vaših ličnih podataka nije potrebno kako biste pregledali našu internet stranicu.

KOLAČIĆI

Kako bi naša internet stranica funkcionisala kako treba, mi koristimo male datoteke koje naš veb-sajt pohranjuje na vaš uređaj. Kolačić je mala tekstualna datoteka koju veb-sajt čuva na vašem računaru ili mobilnom uređaju kada posetite našu internet stranu. Kolačići se koriste kako bi vaš uređaj bio prepoznat prilikom svake sledeće posete.

www.odgovornavlast.rs koristi kolačiće koji traju koliko i jedna sesija/poseta našem sajtu i to u tehničke svrhe. Ovi kolačići ne beleže trajno podatke, niti se čuvaju na hard drajvu vašeg uređaja. Dostupni su samo onoliko koliko je aktivna vaša sesija u pretraživaču. Kada zatvorite pretraživač, ovi kolačići nestaju.

Kolačiće mogu da postave i treće strane čije usluge koristimo:

Korišćenje kolačića nije ni u kakvoj vezi sa informacijama koje mogu sadržati lične podatke. Možete ukloniti ili blokirati kolačiće tako što ćete promeniti podešavanja vašeg pretraživača. Za uputstva kako da isključite kolačiće, molimo vas posetite: https://www.aboutcookies.org/.

Opšte odricanje odgovornosti i obaveštenje o autorskim pravima

Informacije predstavljenje na ovom veb-sajtu smatraju se javnim informacijama i mogu se dalje slobodno deliti ili umnožavati ukoliko nije izričito napomenuto da spadaju pod sadržaj zaštićen autorskim pravima. Za uzvrat od vas tražimo samo da navedete USAID Projekat za odgovornu vlast kao izvor podataka, fotografija i drugog sadržaja preuzetog sa ovog vebsajta, te da imena autora fotografija ili tekstova takođe budu propisno navedena.

ODRICANJE ODGOVORNOSTI

Mi činimo sve napore da vam pružimo tačne i potpune informacije. Međutim, ne možemo garantovati da nema grešaka. Mi ne tvrdimo, obećavamo, niti garantujemo tačnost, celovitost ili adekvatnost sadržaja ove internet stranice, te se izričito odričemo odgovornosti za greške ili propuste u sadržaju naše interent stranice.

Kada je u pitanju sadržaj ove internet stranice, Vlada Sjedinjenih Američkih Država, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), kao ni USAID Projekat za odgovornu vlast, njihovi zaposleni i izvođači ne garantuju ni izričito, ni posredno, niti svojim propisima, uključujući i, ali i ne ograničavajući se na, garantovanje odsustva kršenja prava i vlasništva trećih lica, te garantovanje adekvatnosti za upotrebu i distribuciju sadržaja koji je dostupan na ovoj internet stranici ili drugim internet resursima sa kojima je ona povezana.

Takođe, Vlada Sjedinjenih Američkih Država, Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), kao ni USAID Projekat za odgovornu vlast ne preuzimaju pravnu odgovornost za tačnost, celovitost ili korisnost informacija, proizvoda ili procesa koji su ovde opisani, niti odsustvo kompjuterskih virusa, niti garantuju da će korišćenje tih informacija, proizvoda iliprocesa biti u potpunosti lišeno kršenja vlasničkih prava.

ODRICANJE ODGOVORNOSTI ZA PROMOCIJU TREĆIH LICA

Informacije objavljene na našoj internet strani uključuju i veze ka infromacijama koje su pripremile i kojima upravljaju druge javne i/ili privatne organizacije. Naša internet strana sadrži ove veze samo u svrhu informisanja naših korisnika. Kada naši korisnici odaberu vezu ka nekoj drugoj internet strani, oni napuštaju www.odgovornavlast.rs te samim tim podležu politikama privatnosti i bezbednosti vlasnika/sponzora ovi drugih internet stranica. Kao oni koji upravljaju ovim sajtom:

Naša je preporuka da proučite politiku svih internet stranica do kojih možete stići putem našeg sajta, jer jednom kad napustite www.odgovornavlast.rs za vas važe odredbe o privatnosti i bezbednosti ovih drugih internet stranica.

SADRŽAJ KOJI UNOSE TREĆE STRANE

Internet strana USAID Projekta za odgovornu vlast koristi usluge trećih strana, te tako ima i sadržaj koji one ostavljaju na našoj stranici, kao i njihove aplikacije (vidžite – widgets). Kada sadržaj dolazi od treće strane, mi ćemo jasno obeležiti njegov izvor. Embedovani video klipovi mogu slati kolačiće tokom reprodukcije. Za više informacija, pogledajte našu politiku o kolačićima.

DOSTUPNOST

USAID Projekat za odgovornu vlast posvećen je tome da omogući pristup svim pojedincima koji žele informacije sa naše internet stranice www.odgovornavlast.rs. Kako bi informacije bile dostupne, ova internet stranica napravljena je u skladu sa Odeljkom 508 Uredbe o rehabilitaciji. Odeljak 508 propisuje da svi pojedinci sa invaliditetom (bilo da su zaposleni vlade ili građani) imaju pristup te mogu da koriste informacije i podatke na isti način kao i osobe bez invaliditeta, osim ukoliko to ne bi iziskivalo prekomerno angažovanje sa naše strane. Ukoliko se služite asistivnom tehnologijom (kao što je čitač ekrana, Brajov čitač, itd.), a imate problema da pristupite sadržaju na našem sajtu, molimo vas da nas kontaktirate (kontakt detalji su niže u tekstu) i opišete prirodu problema na koji ste naišli, kao i da nam pošaljete URL (veb adresu) informacija kojima ste pokušali da pristupite i vaše kontakt podatke. Mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem roku i pokušati da uradimo sve što je moguće kako bismo vam pružili informacije koje vas zanimaju.

Pristup dokumentima u različitim formatima

Neki dokumenti na internet strani USAID Projekta za odgovornu vlast nalaze se u PDF formatu (Portable Document Format), što omogućava da se publikacije prikazuju u njihovom originalnom obliku bez obzira na vrstu uređaja, pretraživača ili operativnog sistema koji koristite da bi ste pristupili internetu. Kako biste mogli da pregledate, pretražujete i štampate dokumenta u PDF formatu, najpre morate instalirati odgovarajući besplatni Adobe Reader program (https://get.adobe.com/reader/). Za najbolje rezultate, trebalo bi da instalirate najnoviju verziju. Posetite stranicu za pomoć (Adobe Reader Help and Support page: https://helpx.adobe.com/uk/support.html) za više saveta ukoliko imate problema sa ovim programom. Ukoliko koristite čitač ekrana, posetite stranicu Adobe Reader sa informacijama o dostupnosti (https://wwwimages2.adobe.com/content/dam/acom/en/accessibility/pdfs/accessing-pdf-sr.pdf) koja sadrži korisničko uputstvo za pristup PDF dokumentima uz upotrebu asistivne tehnologije.

PROVERA SADRŽAJA

Ukoliko želite da proverite informacije koje su objavljene na našoj internet strani, možete kontaktirati naše zaposlene na sledeći način:

USAID Projekat za odgovornu vlast

Makenzijeva 24, 11000 Beograd

Republika Srbija

Telefon: +381 (0)11 4145 880

E-mail:  GAI-Belgrade@checchiconsulting.com

VIŠE INFORMACIJA

Ukoliko imate pitanja ili komentare vezano za podatke na našoj internet strani, molimo vas kontaktirajte USAID Projekat za odgovornu vlast na adresi ili putem broja telefona navedenog gore, ili nam se obratite putem elektronske pošte.

Ovaj vebsajt koristi kolačiće kako bi vam omogućio da njegov sadržaj pregledate na najbolji način. Saznaj više U redu