Nagradni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu – „MOŽEŠ DA KUPIŠ ZVANJE, ALI NE I ZNANJE“

Nagradni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola u Kragujevcu – „MOŽEŠ DA KUPIŠ ZVANJE, ALI NE I ZNANJE“

Mart 23, 2021

Lokalni antikorupcijski forum grada Kragujevca, uz podršku Grada Kragujevca, Projekta za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i organizacije Transparentnost Srbija, organizuje likovni i literarni konkurs na temu korupcije i nepotizma za učenike srednjih i starijih razreda kragujevačkih osnovnih škola. Na konkursu koji traje od 22. marta do 10. aprila, učenici će imati priliku podele svoja razmišljanja na ove teme i da kažu zbog čega su korupcija i nepotizam u obrazovanju štetni po celo društvo, zašto je bitno poštovati pravila i “igrati” pošteno i koliko je škola važna u svemu tome.

Svi učenici koji žele da učestvuju na konkursu mogu da dostave svoje kovertirane radove poštom, na adresu: Antikorupcijski forum grada Kragujevca, Trg slobode 3, 34 000 Kragujevac, sa naznakom „Za konkurs, kancelarija 114“, odnosno na email: lafkg@kg.org.rs. Uz rad, obavezno je navesti ime i prezime, razred i školu, adresu i mesto stanovanja, godište, telefon i email adresu.

Za prva tri mesta u obe kategorije (likovni i literarni rad) i u obe starosne grupe (osnovne i srednje škole) obezbeđene su vredne nagrade. Proglašenje pobednika i uručenje nagrada autorima najboljih radova planirano je za 6. maj, na svečanosti povodom Dana Grada Kragujevca, ukoliko epidemiološki uslovi dozvole.

Lokalni antikorupcijski forum (LAF) je nezavisno telo Skupštine grada čiji su članovi izabrani na otvorenom, javnom konkursu 2019. godine i čija je glavna nadležnost da prate primenu Lokalnog plana za borbu protiv korupcije, usvojenog u Skupštini Kragujevca 2017. godine. Osim praćenja primene tog dokumenta, kragujevački LAF se bavi i drugim aktivnostima koje imaju za cilj prevenciju korupcije i podizanja svesti javnosti o važnosti sprečavanja i suzbijanja korupcije. Konkursom za učenike osnovnih i srednjih škola, LAF kao jedan od svojih važnih ciljeva postavlja i rad sa mladima kao važnom grupom koja može da donese promene i doprinese jačanju svesti javnosti o neprihvatljivosti korupcije i nepristajanju na nju. USAID-ov Projekat za odgovornu vlast, sa organizacijom Transparentnost Srbija, pruža tehničku podršku LAF-u iz Kragujevca, kao i nezavisnim telima u drugim gradovima i opštinama, da ojačaju svoj rad i postanu prepoznatljiv i važan akter u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou.

Ovaj vebsajt koristi kolačiće kako bi vam omogućio da njegov sadržaj pregledate na najbolji način. Saznaj više U redu