Najnovije vesti

map

Dokument “Lokalni antikorupcijski planovi: Često postavljana pitanja i odgovori” za jednostavniju izradu i primenu Lokalnih antikorupcijskih planova

Avgust 9, 2019

LAP - cesto postavljana pitanja i odgovori Naslovna strana

Projekat za odgovornu vlast i Biro za društvena istraživanja (BIRODI), u saradnji sa Agencijom za borbu protiv korupcije, izradili su dokument koji sadrži najčešće postavljana pitanja o izradi i usvajanju lokalnih antikorupcijskih planova (LAP) i odgovore na ta pitanja.
Dokument “Lokalni antikorupcijski planovi: Često postavljana pitanja i odgovori” nastao je iz potrebe da se ponude rešenja za uočene nedoumice i praznine u tumačenjima, koje su nastale tokom izrade i primene Lokalnih antikorupcijskih planova (LAP-ova), ali i iz potrebe da se promovišu dobra rešenja koja su nastala tokom tog procesa.

Pročitaj više

Drugi Javni poziv za lokalne samouprave za učešće u USAID-ovom Projektu za odgovornu vlast

Avgust 6, 2019

Second Public Call for Local Self-Governments for Expression of Interest to Participate in the USAID Government Accountability Initiative

Projekat za odgovornu vlast (GAI) objavljuje drugi Javni poziv za jedinice lokalne samouprave (JLS) za iskazivanje zainteresovanosti za učešće u Projektu. Na osnovu javnog poziva, GAI će izabrati između pet i sedam novih JLS sa kojima će USAID potpisati Memorandume o saradnji i kojima će u narednom periodu pružati dogovorenu tehničku podršku u oblasti unapređenja odgovornosti, transparentnosti, učešća građana i borbe protiv korupcije.

Pročitaj više

Održana završna javna rasprava o nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana za grad Vranje

Jul 23, 2019

U ponedeljak 22. jula, Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), grad Vranje i Transparentnost Srbija predstavili su Nacrt revidiranog Lokalnog antikorupcijskog plana i održali okrugli sto i završnu javnu raspravu na tu temu. Prisutni su imali priliku da daju svoje mišljenje, sugestije i komentare na Nacrt ovog dokumenata na kom je Radna grupa radila od januara do juna 2019. godine uz intenzivnu pomoć organizacije Transparentnost Srbija.

Pročitaj više

Javni poziv za izbor članova Lokalnog antikorupcijskog foruma u Vrnjačkoj Banji

Jul 30, 2019

Opština Vrnjačka Banja objavila je javni poziv za izbor članova nezavisnog tela, Lokalnog antikorupcijskog foruma, koje će biti zaduženo za praćenje primene Lokalnog plana za borbu protiv korupcije (LAP). Opština poziva sve zainteresovane pojedince, kao i predstavnike udruženja građana i drugih profesionalnih i strukovnih organizacija da se prijave za članstvo u ovom telu, najkasnije do 5. avgusta 2019. godine, na način i u skladu sa uslovima koji su propisani u Javnom pozivu (http://vrnjackabanja.gov.rs/images/clanak/1437/dokumenta/javni-poziv.pdf).

Pročitaj više

USAID proširuje partnerstvo sa lokalnim samoupravama u cilju povećanja transparentnosti i učešća građana u upravljanju lokalnom zajednicom

Jul 18, 2019

USAID proširuje partnerstvo sa lokalnim samoupravama u cilju povećanja transparentnosti i učešća građana u upravljanju lokalnom zajednicom

U okviru saradnje i pružanja tehničke podrške partnerskim gradovima i opštinama, predstavnici USAID-a i Projekta za odgovornu vlast posetili su grad Sombor 17. jula 2019.

Pročitaj više

Obuka za operativno planiranje za Agenciju za borbu protiv korupcije

Jul 12, 2019

Obuka za operativno planiranje za Agenciju za borbu protiv korupcije

USAID-ov Projekat za odgovornu vlast, u okviru tehničke podrške koju pruža Agenciji za borbu protiv korupcije u izradi Operativnog plana za realizaciju petogodišnjeg Strateškog plana Agencije 2019-2023, organizovao je 9. i 10. jula dvodnevnu radionicu za operativno planiranje za zaposlene u Agenciji. Operativni plan Agencije će služiti kao osnova za implementaciju Strateškog plana agencije u periodu 2019-2020.

Pročitaj više

Ovaj vebsajt koristi kolačiće kako bi vam omogućio da njegov sadržaj pregledate na najbolji način. Saznaj više U redu