Drage kolege,

Obaveštavamo Vas da je USAID-ov Projekat za odgovornu vlast svoje poslovanje prilagodio radu u uslovima pandemije virusa Covid 19, kako bismo na najbolji način zaštitili svoje partnere i saradnike, ali i svoje zaposlene. Radi sigurnosti svih nas, organizovali smo rad od kuće kako bismo nastavili sa pružanjem tehničke podrške.

USAID-ov Projekat za odgovornu vlast poziva sve svoje partnere i korisnike da ostanu posvećeni poštovanju principa odgovornosti i dobrog upravljanja i u vanrednim okolnostima i uprkos krizi kroz koju svi zajedno prolazimo. Naročito je važno u ovakvim okolnostima ostati otvoren za javnost i pružiti tačne, pravovremene i potpune informacije za kojima javnost ima potrebu. Te okolnosti, osim što predstavljaju izazov, ujedno su i mogućnost da za građane učinimo više i bolje upravo onda kada im je to najpotrebnije. Naš projekat vam i dalje stoji na raspolaganju za bilo koji vrstu podrške.

Čuvajte se i ostanite kod kuće – perite ruke i poštujte sve mere kako biste sprečili širenje virusa Covid-19!

Najnovije vesti

map
NAJAVA DOGAĐAJA:

USAID-ov Projekat za odgovornu vlast podržava Državnu revizorsku instituciju u jačanju kapaciteta za procenu rizika od mogućih prevarnih radnji

Novembar 23, 2020

U okviru podrške daljem razvoju kapaciteta za procenu rizika od prevarnih radnjiza reviziju, USAID-ov Projekat za odgovornu vlast (GAI) je održao dve obuke za rukovodstvo Državne revizorske institucije (DRI), kojima su pristustvovali i generalni državni revizor, savet DRI, vrhovni državni revizori, rukovodioci sektora, timovi za reviziju svrsishodnosti poslovanja, vođe timova koji vrše reviziju finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja, kao i lica iz sektora za metodologiju revizije i razvoj. Gospodin Stiven Lord, konsultant na Projektu i nekadašnji visoki rukovodilac u američkoj Kancelariji za odgovornu vlast (GAO), održao je online obuku, putem Zoom platforme, od 10. do 13. i od 17. do 19. novembra.

Pročitaj više

Poboljšanje statusa i uloge finansijskog forenzičara u krivičnom postupku

Novembar 9, 2020

Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj je 5. novembra, održao onlajn prezentaciju Uporedne pravne analize o ulozi finansijskog forenzičara u krivičnom postupku, na kojoj su učešće uzeli predstavnici Vrhovnog Kasacionog suda, Republičkog javnog tužilaštva, Posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije u sudovima i javnim tužilaštvima, Uprave za sprečavanje pranja novca, kao i predstavnici lokalnog ogranka Udruženja istražitelja finansijskih prevara (ACFE) i privatnog sektora.

Pročitaj više

Poziv lokalnim samoupravama da se prijave za podršku USAID-a u unapređenju odgovornosti vlasti i borbi protiv korupcije

Oktobar 12, 2020

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) poziva lokalne samouprave da izraze interes za učešće u Projektu za odgovornu vlast (GAI). Ove godine, projekat će pružiti tehničku podršku trećoj grupi od dvanaest gradova i opština kako bi se poboljšala transparentnost i promovisala odgovornost u radu lokalnih vlasti; podstaklo veće učešće građana u procesu donošenja odluka i borbi protiv korupcije.

Pročitaj više

Obuke o novom Zakonu o javnim nabavkama za sudije prekršajnih sudova

Oktobar 5, 2020

Obuke o novom Zakonu o javnim nabavkama za sudije prekršajnih sudova

USAID-ov Projekat za odgovornu vlast je, u saradnji sa Pravosudnom akademijom i Prekršajnim apelacionim sudom, osmislio i organizovao seriju dvodnevnih obuka o novom Zakonu o javnim nabavkama, za više od sto prvostepenih i drugostepenih sudija prekršajnih sudova. Obuke su bile organizovane u Beogradu (21-22. juna i 21-22. septembra), Novom Sadu (24-25. septembra), Kragujevcu (28-29. septembra) i Nišu (1-2. oktobra), kao odgovor na novoustanovljenu nadležnost prekršajnih sudova.

Pročitaj više

Sombor, Šabac i Novi Pazar usvajaju nove interne akte u skladu sa novim Zakonom o javnim nabavkama

Septembar 30, 2020

USAID-ov Projekat za odgovornu vlast pruža tehničku podršku gradovima Somboru, Šapcu i Novom Pazaru da usvoje nove interne akte u skladu sa novim Zakonom o javnim nabavkama. Interni (posebni) akti će omogućiti ovim lokalnim samoupravama da usklade svoje unutrašnje procedure javnih nabavki i svoje organizacione procese sa odredbama novog zakona.

Pročitaj više

Koliko su građanima dostupne informacije u doba KOVID-19 pandemije?

Septembar 25, 2020

Koliko su građanima dostupne informacije u doba KOVID-19 pandemije?

Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti organizovali su Forum o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja – Dostupnost informacija u doba KOVID-19 Pandemije, a povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna, koji se širom sveta obeležava 28. septembra. U dijalogu o pravu na slobodan pristup informacijama od javnog značaja učestvovali su predstavnici državnih organa, organizacija civilnog društva i predstavnici medija koji su razmatrali načine za promovisanje i unapređenje pristupa i slobodnog protoka informacija u vreme pandemije. Osim iskustava građana Republike Srbije, koje je predstavila Slavoljupka Pavlović iz kancelarije Poverenika i dr Predrag Kon, član kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, prisutni su bili u prilici da se upoznaju sa iskustvima iz regiona od Anamarije Muse, međunarodnog eksperta za slobodu informisanja i bivše poverenice za informisanje Republike Hrvatske, i da prodiskutuju o ulozi i značaju organizacija civilnog društva i novinara u obezbeđivanju informacija za građane u vreme krize izazvane pandemijom.

Pročitaj više

Ovaj vebsajt koristi kolačiće kako bi vam omogućio da njegov sadržaj pregledate na najbolji način. Saznaj više U redu