Najnovije vesti

map

Podrška Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti povodom obeležavanja Međunarodnog dana zaštite podataka

Januar 29, 2020

USAID-ov Projekat za odgovornu vlast podržao je Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u organizaciji Godišnje konferencije o zaštiti podataka o ličnosti, koja je održana 28. januara 2020, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana zaštite podataka. Cilj konferencije je bio da se podigne svest građana o pravu na zaštitu ličnih podataka i zaštitu privatnosti. Direktor misije Majk de la Rosa učestvovao je na panelu Konferencije i pružio poruku podrške. Podsetio je na pomoć koju USAID pruža institucijama kako bi ojačao njihove kapacitete i učinio ih odgovornijim prema građanima.

Pročitaj više

Obuke u oblasti metodologije revizije svrsishodnosti poslovanja za Državnu revizorsku instituciju

Januar 24, 2020

U okviru podrške USAID-ovog Projekta za odgovornu vlast za jačanje kapaciteta Državne revizorske institucije (DRI) za reviziju svrsishodnosti poslovanja, organizovane su napredne obuke o metodologijama revizije svrsishodnosti za rukovodstvo DRI, timove za reviziju svrsishodnosti i revizore u Sektoru za metodologiju revizije i razvoj. Dva treninga, održana u januaru 2020. godine, vodili su konsultanti Projekta za odgovornu vlast – dr Laurie Ekstrand i Stiven Kaldvel, bivši visoki rukovodioci američke Kancelarije za odgovornu vlast (GAO).

Pročitaj više

Državna revizorska institucija predstavila devet izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja za 2019. godinu

Decembar 23, 2019

Državna revizorska institucija organizovala je predstavljanje tri dodatna izveštaja o reviziji svrsishodnosti poslovanja za 2019. Godinu. Prvih šest izveštaja predstavljeno je 13. i 18. decembra u Press centru Udruženja novinara Srbije. USAID-ov Projekat za odgovornu vlast podržava jačanje kapaciteta DRI za reviziju svrsishodnosti poslovanja, za prenošenje i komunikaciju ključnih poruka, kao i glavnih nalaza i preporuka iz izveštaja široj javnosti.

Pročitaj više

Projekat za odgovornu vlast održao obuku o reviziji svrsishodnosti poslovanja državnim revizorima

Decembar 17, 2019

Projekat za odgovornu vlast održao obuku o reviziji svrsishodnosti poslovanja državnim revizorima

U okviru podrške USAID-ovog Projekta za odgovornu vlast daljem jačanju kapaciteta Državne revizorske institucije za vršenje revizije svrsishodnosti poslovanja, održane su dve obuke za rukovodstvo i državne revizore DRI koji vrše revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja. Obuke su od 10. do 12. decembra i 16. do 18. decembra 2019. godine vodili Džes Ford i Stiven Kaldvel, bivši revizori Kancelarije za odgovornu vlast Sjedinjenih Američkih Država (GAO).

Pročitaj više

Napredna obuka za borbu protiv korupcije za javne tužioce i finansijske forenzičare

Decembar 12, 2019

Napredna obuka za borbu protiv korupcije za javne tužioce i finansijske forenzičare

USAID-ov Projekat za odgovornu vlast, u saradnji sa CEELI Institutom iz Praga, organizovao je trodnevnu obuku o istragama i krivičnom gonjenju slučajeva korupcije. U obuci je učestvovalo osam zamenika javnog tužioca iz Srbije i dva finansijska forenzičara iz Posebnih odeljenja za suzbijanje korupcije u Višim javnim tužilaštvima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kraljevu, zajedno sa kolegama iz Litvanije, Moldavije i Ukrajine.

Pročitaj više

USAID i CESID predstavili rezultate istraživanja o percepciji građana o borbi protiv korupcije

Decembar 9, 2019

USAID i CESID predstavili rezultate istraživanja o percepciji građana o borbi protiv korupcije

Projekat za odgovornu vlast Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i CESID obeležili su Međunarodni dan borbe protiv korupcije, 9. decembar, predstavljanjem rezultata istraživanja “Percepcija građana o borbi protiv korupcije u Srbiji” za 2019. godinu. Ovogodišnje istraživanje pruža uvid u percepciju javnosti o korupciji i napore koje Vlada i institucije ulažu u borbu protiv korupcije, kao i dodatne mere koje Vlada treba da preduzme kako bi se korupcija smanjila. Takođe, donosi i poređenje sa rezultatima istraživanja koje je USAID realizovao 2018. godine, na istu temu. U istraživanju za 2019. godinu građani govore i o svojim ličnim iskustvima sa korupcijom.

Pročitaj više

Ovaj vebsajt koristi kolačiće kako bi vam omogućio da njegov sadržaj pregledate na najbolji način. Saznaj više U redu