USAID-ov Projekat za odgovornu vlast i Transparentnost Srbija pomažu 13 gradova i opština da unaprede transparentnost u svom radu

Mart 10, 2020

USAID-ov Projekat za odgovornu vlast i Transparentnost Srbija pružili su podršku za 13 partnerskih gradova i opština na unapređenju njihove transparenosti i dostupnosti informacija i podataka koje su od značaja za građane i celokupnu javnost. Podrška je sprovedena kroz organizovanje tri regionalne radionice (u Beogradu, Nišu i Vrnjačkoj Banji), a na kojima su predstavljeni rezultati Indeksa lokalne transparentnosti za 2019. godinu i na kojima se diskutovalo o mogućnostima za unapređenje tog indeksa.

Transparentnost Srbija je za svaku od 13 lokalnih samouprava sprovela detaljnu analizu sa preporukama i pružila individualne konsultacije svim zainteresovanim gradovima i opštinama. Preporuke koje budu sprovedene uticaće na poboljašnje rezultata gradova i opština u novom merenju transparentnosti za 2020. godinu koje je u toku.

Radionicama je prisustvovalo 30 učesnika, među kojima su bili načelnici lokalnih uprava, pomoćnici i zamenici predsednika opština, predstavnici lokalnih skupština, lica zadužena za medije, komunikacije i dostupnost informacija od javnog značaja, administratori veb sajtova i drugi.

Ovaj vebsajt koristi kolačiće kako bi vam omogućio da njegov sadržaj pregledate na najbolji način. Saznaj više U redu